Tarih: 27.09.2024 16:59

ANKARA KÜLTÜR YOLU FESTİVALİ TÜM COŞKUSUYLA DEVAM EDİYOR

Facebook Twitter Linked-in

 

 Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Türkiye’nin marka değerine katkıda bulunmak üzere bu yıl 16 şehirde düzenlenen Türkiye Kültür Yolu Festivali’nin on birinci durağı Başkent Ankara oldu. Ankara Kültür Yolu Festivali’nin altıncı gününde Ankara, birbirinden renkli etkinliklere ev sahipliği yaptı.

 

 

 

CSO Ada Ankara Tarihi Salon’da Ankara Devlet Türk Halk Müziği Korosu’nun “Türkü Dolu Kültür Yolu Konseri” yoğun bir katılımla gerçekleşti. CSO Ada Ankara Bankkart Mavi Salon, “Ümit Yılmaz Ensemble” konserine ev sahipliği yaptı.

 

 

 

Hamoy Türk Halk Müziği Korosu’ndan “Selam Olsun” konseri ise Musiki Muallim Mektebi’nde sanatseverlerle buluştu.

 

 

 

“Semahlar ve Deyişler” konserinde ney sesleri Ankara Neyhane Kültür Sanat Evi’nde yankılandı.

 

 

 

“Homeland Serkan Çağrı-Tuluğ Tırpan feat Vasilis Saleas” konseri ise CSO Ada Ankara Ziraat Bankası Ana Salon’da müzikseverlere unutulmaz bir akşam yaşattı.

 

 

 

Ankara Devlet Opera ve Balesi tarafından sahnelenen modern dans temsili “Payidar” sanatseverleri Büyük Tiyatro Opera Sahnesi’nde bir araya getirdi.

 

 

 

Küçük Tiyatro’da ise Trabzon Devlet Tiyatrosu tarafından sahnelenen 2 perdelik tiyatro oyunu “Otoban Köpekleri” ile Ankaralılar sıra dışı bir hikâyeye tanıklık etti.

 

 

 

Ankara Devlet Resim ve Heykel Müzesi’nde “Somut Olmayan Kültürel Miras Konferansı” düzenlendi.

 

 

 

“Kente Mektuplar ve 100 Yıldır Başkentlik Yapan Ankara'mız ve 100 Yıldır Kente Değer Katan Musiki Muallim Mektebi” paneli Musiki Muallim Mektebi’nde meraklılarıyla buluştu.

 

 

 

Prof. Dr. Nihan Gider Işıkman, “Kültürel Miras ve Belgesel Sinema Üzerine” bir söyleşi gerçekleştirdi.

 

 

 

"Can Suyu (Aqua Vitae): Roma'nın Su Yolları ve Seramikleri, Antik Roma’da Su ve Toplum söyleşisi ise Roma Hamamı’ndaydı.

 

 

 

Milli Kütüphane’de “Milli Kütüphanenin Hazineleri II” etkinliği, Ankara Somut Olmayan Kültürel Miras Müzesi’nde “Türk Zeka ve Strateji Oyunları” etkinliği gerçekleşti.

 

 

 

Ziraat Bankası ve Cin Ali Müzesi’ne rehberli müze gezileri düzenlendi. 

 

 

 

Kent Konseyi Açık Etkinlik Alanı’nda “Arkeo Film Festivali”, Türk Hava Kurumu Üniversitesi’nde ise “İhamer Projesi” meraklılarıyla buluştu.

 

 

 

Polis Müzesi’nde “Atlı Polis Birliği Gösterisi” gerçekleşti. Gökyay Vakfı Satranç Müzesi’nde ise “Şah-Mat Bilgi Yarışması” ve “Müzede Drama” etkinliği katılımcılarını ağırladı.

 

ÇOCUKLAR İÇİN FESTİVAL

 

Başkent Millet Bahçesi’ne kurulan Çocuk Köyü’nde çocuklara yönelik birbirinden eğlenceli etkinlikler, atölyeler, oyunlar ve tiyatrolar yer alıyor. Çocukların ekranlardan tanıdığı çizgi film karakterlerinin sahne gösterileri, panayır çadırları, tematik oyun alanları, müzik, drama, dans, bale ve resim gibi sanat eğitimlerinin yapıldığı aktivite çadırları festival boyunca çocuk köyünde olacak.

 

Festivalin altıncı gününde çocuklar; “Meddah Gösterisi” ve “Müzik Abla Müge” ile gönüllerince eğlendi. ATO Congresium’da ise “Yüzyüze Çocuk” etkinliği yapıldı. 15 Temmuz Demokrasi Müzesi de “Çocuklar Müzede” etkinliğine ev sahipliği yaptı.

 

Ankamall AVM’de TURSAK 20. Çocuk Filmleri Festivali da minik misafirlerini ağırlamaya devam etti. Festivalde eğitici atölye çalışmaları ve film gösterimleri gerçekleşiyor. 

 

Haberin videosu: https://we.tl/t-30wfrVrkqV 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —