GELİŞEN TEKNOLOJİ İLE ESTETİK DİŞ HEKİMLİĞİ

GELİŞEN TEKNOLOJİ İLE ESTETİK DİŞ HEKİMLİĞİ

GELİŞEN TEKNOLOJİ İLE ESTETİK DİŞ HEKİMLİĞİ

 

IFED'in 30. yılını kutlayan Uluslararası Estetik Diş Hekimliği Federasyonu'nun 13. Dünya Kongresi Türk Estetik Diş Hekimliği Akademisi (EDAD) ev sahipliğinde İstanbul ‘da katılımcıları ağırladı. Estetik diş hekimliği tedavisinin mevcut durumunu ele almayı ve gelecekte nereye gidebileceğine dair öngörüler sunmayı amaçlayan kongrede, Dental Estetik Center Uzman Doktor İlkay Gül, estetik diş tedavilerinin, bireyin fiziksel ve sosyal özelliklerine uygun bir estetik görünüm elde etmeyi amaçladığını vurguluyor.

İnsanların diş hekimine gitmesinin çoğunlukla sebebi diş ağrısı olsa da, estetik diş hekimliği de son zamanlarda popülerleşen bir bilim dalı haline geldi. Estetik diş hekimliği, bireyin hem ağız ve diş sağlığını koruyan hem de estetik bir ağız görüntüsü kazandıran diş hekimliği alanı olarak biliniyor.

LAZER TEKNOLOJİSİ İLE DİŞ ESTETĞİ 

Estetik diş hekimliği, bireylerin sosyal ve profesyonel yaşamlarında özgüvenlerini artırıyor. Sağlıklı ve estetik bir gülüş, ilk izlenimlerde büyük bir fark yaratırken, kişisel ilişkiler ve kariyer fırsatları üzerinde de olumlu etkiler yaratıyor. Modern estetik diş hekimliği uygulamaları sayesinde, renklenmeler, diş eksiklikleri ve diğer pek çok problemin etkili ve kalıcı çözümler ile giderilebildiğini savunan Dental Estetik Center Diş Hekimi Uzm. Dt. İlkay Gül “Son yıllarda estetik gülüş tasarımı diş sağlığı ve estetiği anlamında öne çıkıyor. Estetik gülüş tasarımının kişiye özgü olması önemli bir nokta. Estetik diş hekimliğinde teknolojinin rolü oldukça büyük. Estetik gülüş tasarımı, hastalara tedavi öncesi sonuçları görselleştirme fırsatı sunarken, CAD/CAM sistemleri sayesinde tek bir işlemde hazırlanıp uygulanabilmektedir. Ayrıca lazer teknolojisi, diş eti şekillendirme ve diş beyazlatma işlemlerini ağrısız ve hızlı bir şekilde gerçekleştirmeyi mümkün kılmaktadır” ifadelerini kullandı.