Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
Başkan Altay'ın mesajı şöyle:
Her insanın eşsiz değer ve yeteneğe sahip olduğunu belirten Başkan Altay, bu eşitlik anlayışının hayatın her alanında eşit fırsatlar sunması gerektiğine inandıklarını ifade etti. Engel hiçbir insan için bir eksiklik olmamalı, aksine birlikte yaşamanın ve dayanışmanın fırsatı olmalıdır.
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı, en büyük sorumluluğun özel gereksinimli bireylerin sosyal hayata tam ve aktif katılımını sağlamak, yaşam kalitelerini yükseltmek ve erişilebilir bir şehir inşa etmek olduğunu vurguladı. Bu kapsamda hem hükümetin hem de yerel yönetimlerin çalışmalarıyla ülkenin son yıllarda önemli bir noktaya geldiğini kaydetti.
'Engelsiz Şehir Konya' vizyonuyla engelleri kaldırmaya ve kapsayıcı bir şehir modeli inşa etmeye gayret gösterdiklerini belirten Altay, erişilebilirlik standartlarını yükselten yatırımların yanı sıra sosyal destek ve rehabilitasyon hizmetleri sunduklarını açıkladı. Bu hizmetler arasında kişisel bakım, ev temizliği, ambulans, hasta nakil, fizik tedavi, refakat ve çevre bakım-onarım gibi destekler yer alıyor.
Medikal malzeme desteği verdiklerini ve akülü araçların akü değişimi, tamiri, bakımı ve onarımını yaptıklarını ifade eden Başkan Altay, 'Engelsiz Konya Mobil' uygulamasıyla ulaşım, istihdam, eğitim ve etkinlikler hakkında bilgilendirme yaptıklarını söyledi. Akıllı ulaşım sistemleri ve engelsiz yaşam alanlarıyla, Konya'yı her bireyin eşit koşullarda var olabildiği bir şehir haline getirmek için çalıştıklarını belirtti.
Unutulmaması gerekenin bir gün herkesin engel sahibi olabileceği gerçeği olduğunu hatırlatan Başkan Altay, azimle mücadele eden tüm özel gereksinimli bireylerin 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nü kutladı. Onların başarı ve cesaretlerinin herkese ilham kaynağı olmasını diledi.