Aziz Nesin İlkokulu Turnuva 3.sü

Aziz Nesin İlkokulu Turnuva 3.sü

Aziz Nesin İlkokulu Turnuva 3.sü

 

BERLİN-Başkent Berlin’in Kreuzberg semtinde düzenlenen Drumbo Cup,turnuvası Flatow Spor Salonunda oynandı.  Kreuzberg/Friedrichshain Semtinde’ki bu Okullararası Futsal Salon Turnuvasına katılan Aziz Nesin Futsal Takımı turnuva üçüncüü oldu..

Drumbo Cup 2024 adındaki turnuvaya;İslam İlkokulu,Evangelische İlkokulu,Lina Morgenstern,Aziz Nesin İlkokulu,Dathe Gymnasium,Berlin Bilingual İlkokulu ve Hunsrück İlkokulu olmak üzere 7 Okul Takımı katıldılar.

 

Maçlar Futsal kurallarına göre oynanırken,maçlar 8 zer dakika üzerinden oynandı. 7 Takım katıldığı turnuvada takımlar bir birleriyle tek maç üzerinden oynadılar.

Berlin’de Türkçe ve Almanca iki dilde eğitim yapan,devlete ait tek Avrupa İlkokulu olan Aziz Nesin İlkokulu Futsal Takımı, ilk maçını Lina Morgenstern takımını ile oynadı. Berat, Ennes ve Yasin’in attıkları güzel gollerle rakibini 3—0 yendi ve turnuvaya iyi bir başlangıç yaptılar.

Turnuva’nın ikinci maçlarını ise Berlin Bilingual Futsal Takımına karşı,oynayan Aziz Nesin ilkokulu  öğrencileri son dakikalarda  Berat’ın attığı güzel bir golle  rakibi 1--0 .malüp ettiler.

Tecrübeli antrenörler Hasan ve Emirhan Çil’in talebeleri,üçüncü maçlarını’da Islamische Grundschule’nin( İslam İlkokulu)takımı ile yaptılar.Bu karşılaşmada,Aziz Nesin İlkokulu takımı saha’da adeta kükredi ve 2x Taylan, 2x Yasin, 1 Berat, 1 Deniz attıkları enfes gollerle rakibi 6—0 malüp ettiler.

Dördüncü maçlarını Evangelische Okuluna karşı oynayan,Aziz Nesin’li gençler yetenekler 2x Taylan ve 1 Yasin’in attıkları gollerle  3 --0  lık bir farkla kazandılar. 

Beşinci maçtlarını ise Hunsrück Ilkokulu’na karşı oynayan başarılı ekip,beklenmedik bir yenilgi aldı ve  maçı 3--1 kaybettiler. Bu maçta atılan  tek golü Emir attı.

Aziz Nesin’in başarılı ekibi Son maçını,Dathe Gymnasium’un Futsal takımına karşı oynadı ve bu karşılaşmayı’da 1--0 yenilmek suretiyle  turnuvayı üçüncü sırada bitirdiler.

Turnuva’da sıralama şöyle oluştu: 1. Hunsrück İlkokulu olurken,ikinci Dathe Gymnasium ve üçüncü Aziz Nesin İlkokulu oldular.

Tecrübeli antrenör ve antrenör oğlu ( Baba ve oğul) turnuva sonunda öğrencilerini tebrik etti ve başarılarından ötürü tebrik ettiler..

“Bu turnuvada oyuncularımız güzel oynadı ve İlk dört maçta puan kaybı olmadan maçları kazandık.

 

Rakip takımların oyuncuları,yaş olarak  bizim öğrencilerden en az 1 yaş büyüklerdi ve bu da güç dengesinin farkını turnuvanın sonlarına doğru bize hissettirdi”diyen Antrönörler,gelecek yıllar için ümit çok umutlu olduklarını ve bu tür turnuvalarla gelecek yıllarda daha da iyi sonuçlar elde edebileceklerini dile getirdiler ve “Bizi destekleyen herkese teşekkür ediyoruz.”diyerek taraftalarına teşekkür ettiler

 

Aziz Nesin Futsal Takımı:Kalede: Yasin Yağız, Emir, Aram,Yasin Efe, Deniz, Ennes, Berat, Taylan