Rolex Fastnet Race'te Türk Kadın Yelkenci Pelin Keskin Yarışıyor
Bu yıl 100. yılını kutlayan, yelken sporunun en prestijli ve zorlu yarışlarından biri olan Rolex Fastnet Race'te bu yıl ilk kez tamamı Türklerden oluşan ekiple katılan Türk kadın yelkenci Pelin Keskin de yarışıyor. Pelin Keskin, Alpay Mermer Madencilik'in sponsorluğunda TOK Sailing Ekibi ile birlikte 26 Temmuz 2025'te başlayan yarışmada Türkiye'yi temsil ediyor.
Yelken sporuna 2022 yılında başlayarak kısa sürede gösterdiği başarılı performans sayesinde gerek yurt içinde gerekse uluslararası yarışlarda Türkiye'yi temsil eden Pelin Keskin, kendi sektöründe farklı girişimleri, sanatçı iş birlikleri ve genç sanatçılara olan desteğiyle öne çıkan bir doğal taş firması Alpay Mermer Madencilik'in sponsorluğunda 26 Temmuz 2025'te İngiltere'nin Cowes kentinden start alan, altı gün sürecek Rolex FastNet Race'te yarışıyor.
2024 Offshore Double Handed Dünya Şampiyonası'nda yarışan ilk Türk kadın yelkenci olan Pelin Keskin, Rolex FastNet Race ile ilgili olarak: "Yarışmaya tamamı Türklerden oluşan bir takımla katılan ilk Türk kadın yelkenci olduğum için oldukça gururluyum ve heyecanlıyım. Ben, Onur Tok ve Deniz Bağcı'dan oluşan ekibim bu önemli organizasyonda tüm yeteneklerimizi kullanarak finalde en iyi dereceye ulaşmayı hedefliyoruz. Ayrıca yarışmaya katılmamız için bize sponsor olan Alpay Mermer Madencilik'e de çok teşekkür ediyoruz" dedi ve ekledi: "Türk kadın yelkenci olarak amacım daha fazla uluslararası yarışa katılarak, Türk yelkenciliğinin dünya çapında daha fazla tanınmasını sağlamaya çalışacağım."
Türkiye'de kadınların iş dünyasında her geçen gün bulundukları konumları sağlamlaştırıp geliştirmeye devam etmeleri konusunda da yıllardır çalışmalar yürüten Alpay Mermer Madencilik Yönetim Kurulu Başkanı Melike Alpay Özmen, "Biz kadınların her alanda aktif ve başarılı olabilmesi için var gücümüzle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ben de yıllardır erkeklerin daha yoğun olarak çalıştığı sektörlerden biri olan madencilikte faaliyet gösterdiğim için, kadınların her alanda aktif olması için çalışmalar yapmak her zaman önceliğim oluyor. Ülkemizin kadınlarının spor alanında daha görünür ve desteklenir olması gerektiğine inanıyorum. Yelken sporunun en prestijli ve zorlu yarışlarından biri olan Rolex Fastnet Race'te ilk kez yarışan takımın başında bir Türk kadın var. Pelin Keskin'in bu katılımı ve başarısı benim için çok kıymetli. Alpay Mermer Madencilik olarak Pelin Keskin'e ve ekibine sponsor olmaktan mutlu ve gururluyuz. Yarışın sonucunu heyecanla bekliyoruz" dedi.
Bilgi için: Binnur Musaoğlu, press@lappart.istanbul , 0532 452 55 73
PELİN KESKİN HAKKINDA
1975 yılında İzmir'de doğan Pelin Keskin, Müjdat Gezen Sanat Merkezi'nde aldığı eğitim sonrası birçok dizide ve sinema filmi ve kısa filmde rol aldı. Uzun yıllar Olimpik kürek sporu ile ilgilendi. 2022 yılında yelken sporuyla ilgilenmeye başladı. Sporcu, yelken eğitmenliğinin yanı sıra spor kariyerine Offshore üzerinden devam etmeyi planlamaktadır.
Pelin Keskin Başarıları ve aldığı ödüller:
MELİKE ALPAY ÖZMEN HAKKINDA
Şirketin yönetim kurulu başkanı olan Melike Alpay Özmen, aynı zamanda Alpay Mermer'in stratejik vizyonunu belirleyen, üretimden tasarıma, markalaşmadan sürdürülebilirliğe tüm süreçleri yöneten üst düzey yöneticisidir. Tasarım ve teknoloji odaklı alt markalar olan Minval ve Alpalab'ın yaratıcı liderliğini de yürütmektedir. İstanbul Alman Lisesi ve Koç Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunudur. Galatasaray Üniversitesi'nde Ekonomi Hukuku yüksek lisansını tamamladıktan sonra 3 yıl uluslararası tahkim ve şirketler hukuku alanında çalışmıştır. 2017 yılından bu yana şirketin yönetimini üstlenmiş; kadın istihdamı, çevresel sürdürülebilirlik ve yaratıcı üretim alanlarında dönüşüm süreçlerini hayata geçirmiştir. Hâlihazırda Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkan Yardımcılığı, TOBB İstanbul Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Üyeliği, TÜMMER denetim kurulu üyeliği, TİM Kadın Konseyi, İstanbul Barosu, Sürdürülebilir Kalkınma Derneği (SKD) ve KAGİDER üyeliği görevlerini sürdürmektedir. Önceki dönem Ege Maden İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu üyesidir.
ALPAY MERMER MADENCİLİK HAKKINDA
Alpay Mermer, 1996 yılında kurulmuş, Türkiye merkezli bir doğal taş üretim ve ihracat firmasıdır. Uluslararası pazarda Alpay Marble adıyla faaliyet göstermektedir. Şirketin üretim altyapısı Muğla ilinde bulunan 2 fabrika ve 2 mermer ocağından, tasarım ve yaratıcı üretim altyapısı ise Bodrum'daki merkez showroom, üretim tesisi ve plaka showroomundan oluşmaktadır.
Alpay Mermer, blok, ebatlı ve özel kesim doğal taş üretimi gerçekleştirmektedir. Şirketin öne çıkan ürünü, kendi ocaklarından çıkarılan yüksek kaliteli beyaz mermerdir. Bu mermer, estetik görünümü, dayanıklılığı ve uluslararası pazarlarda tercih edilirliğiyle marka kimliğinin merkezinde yer alır. Alpay Mermer'in beyaz mermeri, mimari projelerde zemin, cephe, banyo, mutfak ve iç mekân uygulamalarında sıkça kullanılmaktadır. Bununla birlikte firma yalnızca kendi mermerini değil, proje bazlı taleplere göre çok çeşitli doğal taş türlerini de kullanabilmektedir. Geniş tedarik ağı ve tecrübeli proje ekibi sayesinde, oteller, konutlar, ticari yapılar ve kamusal alanlar için geliştirilen projelerde, müşterinin ihtiyacına uygun olarak farklı renk, desen ve teknik özelliklere sahip mermerler titizlikle seçilmekte ve işlenmektedir. Uluslararası pazarda Alpay Marble adıyla faaliyet gösteren Firma, başta Amerika Birleşik Devletleri İspanya, İtalya, Portekiz, Yunanistan, İngiltere, Birleşik Arap Emirlikleri, Kanada ve Avustralya olmak üzere 20'den fazla ülkeye ihracat gerçekleştirmektedir.
Toplam çalışan sayısı 257, kadın çalışan oranı yaklaşık %30'dur. Yönetim kurulunun %80'i kadın üyelerden oluşmaktadır. Kadın istihdamı ve yönetimde eşit temsile yönelik politikalar kapsamında firma, KAGİDER tarafından verilen FEM Sertifikası (Fırsat Eşitliği Modeli) ve TSE K 645 Kadın Dostu Kuruluş Belgesi'ne sahiptir.
Türkiye'de sürdürülebilirlik raporu yayımlayan ilk doğal taş firmasıdır. Üretim ve yönetişim süreçlerinde çevresel, sosyal ve yönetişim (ESG) ilkeleri esas alınmaktadır. Firma, UN Global Compact (Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi) ve WEPs (Kadının Güçlenmesi Prensipleri) imzacısıdır. Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi'nin imzacılarından biri olarak çevresel, sosyal ve yönetişim performansını güçlendirerek çalışmalarına devam ediyor.
Ulusal ve uluslararası sanatçılarla yapılan üretimlerde, şirketin mermer blokları kullanılarak çağdaş sanat eserleri, heykeller ve iç ve dış mekan projeleri üretilmektedir. Bu kapsamda bugüne kadar Seçkin Pirim, Elif Uras, Ebru Döşekçi, Kemal Tufan ve Arik Levy gibi sanatçılarla iş birlikleri gerçekleştirilmiştir.